{{setCurrentPageId(16551)}} {{setLanguageId(0)}}

Vedlikehold

Pleieanvisning for Maxwear

Generelle råd
Riktig pleie av ditt Maxwear-gulv sørger for at det ser flott ut og holder lenge. Hyppigheten av pleie avhenger av hvor trafikkert gulvet er, hvor mye smuss som kommer inn og hvilken farge og modell av gulvet det er snakk om.

Maxwear-gulvene har en PU-lakk oppå det slitesterke vinyllaget. Denne beskytter mot smuss og gjør det lett å pleie gulvet. Det innebærer også at man ikke skal gjøre noen polishbehandling på et nytt gulv.

Myke gummi- og plastgjenstander som gummihjul og møbelføtter av plast kan gi varige flekker. Også fargestoffer fra trykk på plastposer, avføring fra dyr og andre sterke fargestoffer kan gi merker som ikke kan fjernes. Gangtepper med bakside av gummi eller lateks bør unngås, siden de kan gi misfarginger på gulvet.

Sterke kjemikalier som aceton, benzen, klor, toluen, fortynning osv. kan skade gulvet, det samme kan slipepapir eller rengjøringsmidler som inneholder slipemidler.

Inntrykksmerker etter tunge møbler, punktbelastninger osv. kan fjernes ved å varme opp overflaten forsiktig med en hårføner eller et strykejern – på laveste temperatur, med et tynt håndkle mot gulvet. Det er viktig at gulvflaten ikke blir varmere enn 65 C og ikke belastes før det er avkjølt igjen.

Bruk skikkelige dørmatter. Det er smuss som er grunnen til slitasje på gulv. Ved å legge en skrapematte utenfor entrédøren og en tørkematte innenfor døren, så slipper du å få inn smuss og grus som sliter hardt på gulvet.

Utstyr alle møbler med filtlapper, så slipper du unødvendige riper i gulvet. Når du flytter tunge møbler, bør du løfte dem, ikke slepe dem.

Husk at kjæledyr, f.eks. hunder, kan lage riper i overflaten med klørne. Man kan også få riper av spisse gjenstander.

Unngå å bruke tape på gulvet.

Les mer eller last ned: FDV Maxwear