Product image

Fyll ut din e-post for å sende handlelisten

Moe+ Bakgrund (1)

Golvabia snakker med:
Matilda Romin @moeofsweden

@MOEOFSWEDEN
Kontoen drives av : MATILDA ROMIN, influenser og kommunikatør
Antal l følgere : 55,8 k
Orientering : Interiør og familie.
Base: VISBY, Gotland.

Matilda og Johan bodde sammen i Stockholm da ideen om et sommerhus på Gotland vokste seg sterkere. Stedet føltes gitt ettersom Johan er født og oppvokst i Visby. I løpet av tiden Matilda og Johan speidet etter hus, vokste familien fra tre til fire og planene endret seg fra sommerhus til fast bolig. Foruten at Gotland er et helt fantastisk sted, var det også attraktivt å være nær slekt og familie. Rekkehuset i Sollen tuna ble solgt våren 2020, og da startet jakten på det rette huset for alvor.

– Det var ingen enkel sak, det kommer ikke supermange hus ut, og vi hadde ganske mange «krav» på listen vår. Men så en dag i mai, midt i en pågående pandemi, kom huset med stor H ut. Vi hoppet på telefonen og tilbød selgeren et foreløpig tilbud, som selgeren godtok og vi kjøpte huset usett. Fullstendig galskap!! I juli samme år fikk vi besøke selgeren, og se huset for første gang i virkeligheten. Følelsen vår var helt riktig. Dette er vårt hjem.

Huset har nå gjennomgått en oppussing og står nesten klart innvendig. Den store renoveringen, det vil si å rive vegger, bygge bad, legge nye kloakkrør osv., ble satt bort. Men de drev med prosjektledelse, utvikling av planløsning og konstruksjon i form av plassbygde hyller, kjøk ken osv. selv. Hver centimeter er nøye planlagt og ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

001 (15) Resampled Soft

Så hvordan bør du tenke når du innreder? Du står der foran en tom stue, hvordan kommer du i gang? Matilda gir oss sine beste tips, og forteller oss hvordan hun går fram når hun innreder:

– Det er forskjell på om det er styling eller innredning av et hjem. For sistnevnte er det en lang prosess for meg. Jeg trenger å kjenne på behovene for en god stund, for ikke å gjøre noe forhastet. Man kan ha et bilde i hodet som man tenker på, men som ikke blir helt topp når du tester det. De fleste tenker nok stue = TV-stue, og setter dermed TV-en i sentrum. Jeg vil ha et sosialt rom hvor samtalen får være det primære. Så diskret plassering av TV-en er min første utfordring, så må sofaen være innbydende og også her være basert på forholdene i rommet, ikke en trend, verken i plassering eller modell. Så er teppet A og O i alle rom. Det er den som skaper varmen, rammer inn og løfter helheten.

Highland Golvavia Quinoa

Men hvordan skal man tenke når det kommer til materialvalg og hva slags teppe som passer? Matilda fortsetter:

– For det første har Golvabia et helt utrolig utvalg av tepper, og jeg elsker muligheten til å bestille mål nøyaktig slik vi ønsker det Alt i alt liker jeg det når det er lett å rengjøre og lekevennlig. Vi har stort sett valgt tepper med kort luv, da vi synes det er enkelt å støvsuge og
for barna å leke på, bygge med klosser, kjøre bil m.m. Jeg synes også at det er utrolig smakfulle farger å velge mellom, og vi har tatt utgangs punkt i de forskjellige fargene på rommene for at teppet skal bli et fint supplement til resten av interiøret.

Kunne du tenke deg å gjøre samme reisen igjen?

– Vi har gjort noen oppussingsreiser sammen i løpet av årene i Sthlm, så vi føler at vi nå har landet på rett plass og er hjemme. Men vi vil veldig gjerne bygge fra bunnen av på et tidspunkt. Kanskje når barna har blitt store og flyttet ut, da bygger vi drømmen vår fra bunnen av på en naturtomt her på Gotland