Product image

Fyll ut din e-post for å sende handlelisten

Lightwood 2St Ek 134681 Ovan

Velg produktgruppe og finn våre vanligste spørsmål

Väggar och golv med keramiska plattor är i princip underhållsfria. Normalt krävs endast regelbunden städning anpassad till nedsmutsningen och avtorkning vid spill.

Regelbunden rengöring – dag/veckostädning
Alla typer av keramiska plattor kan rengöras med vatten och ett neutralt eller svagt alkaliskt rengöringsmedel (pH 7,5 – 9,5), så kallat allrengöringsmedel. OBS! Använd ej grönsåpa eller andra tvättmedel med hög tvålhalt eller för hög tvättmedelskoncentration i tvättvattnet. Dessa lämnar kvar en fet hinna som drar till sig smuts. Vissa av nedanstående rekommendationer är hämtade från Byggkeramikrådets skötselanvisningar. Läs mer på www.bkr.se.

Klinkergolv - granitkeramik / glaserad klinker
Daglig rengöring görs normalt med torrmoppning för att samla upp partiklar och damm. Veckorengöring görs med våtmoppning med vatten och neutralt eller svagt alkaliskt rengöringsmedel. OBS! För oglaserade golvklinker, cementplattor är det viktigt att behandla plattorna för att göra golvet tåligt mot smuts och därmed mer lättstädat. Vi rekommenderar att man använder Filas produkter.

Kakelväggar
Rengörs med våttorkning med fiberduk eller motsvarande och eventuell eftertorkning

Fogar
Fogar i dusch/badutrymmen kan över tid få en beläggning av tvål och hudrester. Denna beläggning är grogrund för mögelpåväxt. Mjukfogar av silikonmaterial kan i sig själva utgöra grogrund för mögelpåväxt. Fogar i dessa områden måste därför regelbundet rengöras med svagt eller medelstarkt alkaliskt rengöringsmedel i vatten och med efterföljande sköljning med rent vatten. Moderna cementbundna fogmassor har oftast en vattenavvisande karaktär, som påtagligt minskar risken för mögel påväxt och minskar rengöringsbehovet över tiden.

Rengöring av kalkavsättningar
På väggar i våtutrymmen kan kalkavsättningar på plattor och fogar bildas över tiden i områden med kalkrikt vatten. Kalken kan avlägsnas genom våttorkning med vatten och medelstarkt surt rengöringsmedel (pH2 – 5). Inför sådan rengöring måste alltid fogarna mättas med vatten före behandlingen så att inte surt vatten tränger in i fogarna och löser upp cementen i fogmassan. Efter behandlingen är det viktigt att ytorna sköljs mycket noggrant med rent vatten.

Spørsmål om Pleieråd?

Dere finner alle tips til hvordan man steller flisene sine her

Hvorfor bør jeg velge fliser?

Fliser er et vedlikeholdsfritt materiale i den forstand at det ikke trenger å behandles med årene, i stedet er det vanlig rengjøring som gjelder. Fuger og fliser rengjøres med universalrens. Det er et slitesterkt materiale som holder så lenge du liker stilen.

Hvilken flis kan man ha på vegg eller gulv?

En generell regel er at kakkel brukes på vegg og at klinkerfliser kan brukes på både gulv og vegg. Klinkerfliser har et tettere materiale, noe som innebærer at de har en høyere slitestyrke. 

Hva er «Granittkeramikk»?

Flisene er fremstilt i granittkeramikk. Et industrielt produkt som lages av naturlige råvarer, for eksempel sand, leire og finmalt feltspat, som tørrpresses under høyt trykk og brennes ved høy temperatur. På denne måten får man på kort tid et steinprodukt som det ville ta naturen flere tusen år å forme. Teknisk sett er granittkeramikk et sterkt materiale som er lett å pleie, til forskjell fra naturstein som ofte krever regelmessig vedlikehold. Designen skapes gjennom en trykkteknikk av utrolig høy kvalitet. Den tilbyr mønstre med uendelige variasjoner, noe som gjør at man kan få frem bedre mønsterbilder enn det ekte stein kan tilby. De mange fine egenskapene til granittkeramikk gjør valget lett for deg som ønsker å løfte hjemmet ditt med et materiale som holder i flere generasjoner.

Hva er forskjellen mellom blank og matt kakkel?

En blank kakkel kan oppleves som litt ekstra luksuriøs og reflekterer lyset og belysningen i badet godt. Den matte kakkelen gir et noe koseligere uttrykk og gjør gjerne at veggene får en mykere og dypere tone. Den er dessuten lettere å rengjøre!

Hvordan påvirker lyset flisene?

Et tips er å låne hjem flisen for å oppleve den i riktig lys. På den måten kan du velge den flisen som passer best. Lyssetting er avgjørende for sluttresultatet. Spør også elektrikeren din om hva som finnes å velge når det gjelder varm og kald belysning.

Hva bør jeg velge av størrelse på flisene mine?

Formatet på fliser påvirker hvordan vi opplever rommet. Et rektangulært liggende format kan gjøre rommet bredere, og et stående format kan bidra til at rommet vokser i høyden.

Hva bør jeg tenke på når jeg velger fuge?

  • Funksjon: En mørk fuge er mindre følsom overfor smuss enn en lys fuge.
  • Design: Fargen på fugen fremhever flisen på ulike måter.
  • Bredde: Bredden på fugen påvirker helhetsinntrykket. Fugebredden er normalt 2–3 mm for vegg/gulv. For en saget flis anbefales 1–2 mm.

Kan man bruke fliser utendørs?

Visst kan du det, men det viktige er å finne en flis som oppfyller disse kravene. Vi har merket disse flisene med et symbol for frostsikker. Se også 20 mm, som er spesielt beregnet på utendørsbruk

Kan jeg legge fliser selv?

Ta alltid kontakt med forsikringsselskapet ditt for å høre om hvilke regler de har.

Spesialinstruksjoner for flisen min?

Dersom flisen din skal legges på en annen måte enn normalt, finner du instruksjonene for hvert produkt på hjemmesiden vår.

Hvorfor skiller fargenyansen på flisene seg mellom forskjellige leveranser?

Fliser har oftest et tonalitetsnummer/batchnummer fra produksjonen hos leverandøren. Temperatur og fuktighet i produksjonslokalet samt ovnens tilstand påvirker fargenyansen mellom forskjellige produksjonsomganger. Dette gjelder all keramikkproduksjon, og tonaliteten oppgis derfor på emballasjen. Sørg for at alt materiale har den samme tonaliteten, dette står på esken. Fargenyansen må alltid kontrolleres før legging.  Tonalitet = Fabrikkens måte å fargesortere flisene på.

Hva er viktig å tenke på hvis jeg skal komplettere med mer materiale?

Hvis du trenger å bestille mer materiale og det skal settes sammen med materiale som allerede er kjøpt, er det viktig at du får samme tonalitet og kaliber. Det står på pakken, så ta derfor vare på en bit av emballasjen til hele arbeidet er ferdig. Kaliber = fabrikkens måte å størrelsessortere flisene på.

Slik tar du vare på tregulvet ditt!

Det fine med tre er at det blir vakrere med årene, fargene blir dypere, og med riktig pleie holder det i mange år. Her kommer litt du bør tenke på.

Tre som utsettes for dagslys, endrer farge. Dette er naturlig og forekommer på alle treprodukter. Derfor kan det være bra å flytte på f.eks. tepper et par centimeter av og til, slik at det ikke oppstår noen skarpe skiller. Tresorter som furu, kirsebær og valnøtt opplever større fargeendringer. Tre er et naturmateriale med stor variasjon i utseende; det finnes ingen regler for nøyaktig hvordan det skal se ut, så enkeltbord kan ha et avvikende utseende. Dette er naturlig.

Bruk skikkelige dørmatter. Det er smuss som er grunnen til slitasje på tregulv. Ved å legge en skrapematte utenfor entrédøren og en tørkematte innenfor døren, så slipper du å få inn smuss og grus som sliter hardt på gulvet.

• Tørk opp vann og annen væske øyeblikkelig.

• Utstyr alle møbler med filtlapper, så slipper du unødvendige riper i gulvet. Når du flytter tunge møbler, bør du løfte dem, ikke slepe dem. Lappene må holdes rene.

• Unngå å bruke tape på gulvet. Den lakkerte overflaten på gulvet er laget for å tåle slitasje og bruk. Under ugunstige forhold kan tapen gjøre at lakken slipper.

• Tørk gulvet kun ved behov, når det finnes flekker eller det er skittent. Bruk kun milde rengjøringsmidler, vi anbefaler Bonas produkter. Så lite vann som mulig er den gylne regelen.

Ved kjøpet | Hvor kan jeg legge Golvabias tregulv?

Våre tregulv er beregnet for hjemmemiljø og lett offentlig miljø. Tregulv er ikke beregnet for våtrom.

Ved Kjøpet | Hvilke forskjeller finnes mellom tregulv og laminatgulv?

Tregulvene våre har en overflate med 0,6 mm ekte tre. Det gjør at det blir varmere og stillere enn et laminatgulv som har en overflate av plast. Man får også et unikt utseende som kun ekte tre kan gi.

Ved Kjøpet | Kommer tregulvet mitt til å se nøyaktig ut som prøvestykket i butikken?

Tregulvene våre er gulv av ekte tre, og nettopp fordi treet er ekte, så varierer utseendet. Forskjellige ådringer, farger og strukturer er styrken ved tregulv. Dette er ikke en feil, men heller et bevis på at det er ekte tre. For å få et bedre helhetsbilde av hvordan gulvet kommer til å se ut kan man se referansebilder som viser mange bord sammen her på hjemmesiden.

Ved Kjøpet | Kommer tregulvet mitt til å endre farge på grunn av sollys?

Sollys gjør at tregulvets nyanse kommer til å endre seg. Det er en naturlig prosess i alle trematerialer. I direkte sollys går den fortere enn på en overflate som bare utsettes for vanlig dagslys. Vanligvis blir mørke tresorter noe lysere (f.eks. valnøtt), og lysere tresorter blir noe mørkere (f.eks. eik). Løse tepper og andre gjenstander som dekker gulvet, gjør at overflaten som dekkes endres langsommere enn resten av gulvet. Hvis du tar bort teppet/gjenstanden, så kommer gulvet over tid til å få samme nyanse som resten av gulvet.

Før Installasjon | Kan man legge Golvabias tregulv på gulvvarme?

Ja, tregulvene våre fungerer godt på gulvvarme. Husk at maks overflatetemperatur er 27 °C og at du alltid bruker plastfolie under gulvet. For komplett informasjon se vår gulvvarme informasjon

Før Installasjon | Kan jeg legge Golvabias tregulv i kjelleren?

Ja, hvis det er tørt og man bruker en godkjent dampsperre under gulvet. Dersom det finnes risiko for fukt, bør man konsultere en fagperson før man installere gulvet.

Før Installasjon | Hvilke krav stilles til undergulvet?

Gulvet blir aldri bedre enn hva undergulvet muliggjør, så undergulvet må være tørt, rent og flatt.  Det finnes krav til undergulvet i HusAMA som de fleste gulvprodusenter anbefaler, og de er – Ved målelengde 2 m er toleransen ±3 mm, og ved målelengde 0,25 m er toleransen ±1,2 mm. Deretter må man avgjøre fra tilfelle til tilfelle hvor kritiske avvik i undergulvet er. Dersom man har ujevnheter på steder der gulvet blir hyppig brukt, så er det jo mye mer kritisk enn om det finnes avvik i et hjørne eller ved veggen der gulvet ikke belastes.

Før Installasjon | Hvilket underlag bør jeg bruke under mitt Golvabia-tregulv?

Vi anbefaler grålumpapp eller maks 2 mm foam under tynne tre- og laminatgulv. Hvis man har et godt undergulv, ligger gulvet fastere mot en grålumpapp og gir en bedre lydopplevelse. Hvis man ønsker et virkelig godt resultat, anbefaler vi at man bruker et bedre/dyrere underlag, f.eks. 2 mm kork, som gir bedre lydegenskaper og en mer solid følelse i gulvet.

Ved Installasjon | Hvor stor bevegelsesfuge bør jeg ha mot veggen?

Tre er et naturmateriale som beveger seg med skiftende luftfuktighet, derfor må man ha en bevegelsesfuge mot vegger og faste gjenstander. La det være en bevegelsesfuge på 1,5 mm per meter gulvbredde, dog minst 8 mm, rundt hele gulvet og faste gjenstander som trapper, rør, terskler, peiser. Dette for at gulvet skal kunne bevege seg fritt under årstidsvekslingene

Ved Installasjon | Kan jeg legge gulvet flytende mellom forskjellige rom?

Når man legger flytende gulv gjennom komplekse rom, finnes det en risiko for at gulvet setter seg fast eller har problemer med å bevege seg, og man får sprekker i gulvet. Vi anbefaler derfor at man legger ekspansjonsfuger mellom rommene slik at gulvet kan bevege seg fritt. Forhør deg gjerne med en fagperson ved slike installasjoner.

Vedlikehold | Hvordan skal jeg vedlikeholde tregulvet mitt?

Bruk tørre metoder for den daglige rengjøringen. Støvsug, fei eller tørrmopp gulvet slik at grus, støv og annen løs smuss blir fjernet. Tørk gulvene kun ved behov med en godt oppvridd mikrofibermopp. Bruk kun milde rengjøringsmidler, vi anbefaler Bonas produkter. Moppegarn anbefales ikke ettersom det etterlater for mye vann etter seg på tregulvet. For mye vann kan føre til svare kanter på bord. Mer info om vedlikehold finner du under pleieråd. 

Vedlikehold | Bør jeg lakke 1 gang ekstra på mitt nye gulv?

Vi anbefaler ikke at man overlakker et nytt gulv. Fra fabrikken har vi lagt på 6–7 lag lakk som er utformet for høye krav, og det finnes risiko for at man legger et lag dårligere lakk oppå, og det er jo den øverste lakken man får merker i!

Reparasjon | Jeg har fått en skade i gulvet mitt. Kan det repareres?

– En liten lakkripe reparerer man med en lakkpenn.

– En stor ripe eller en større skade som har gått gjennom lakklaget, kan man reparere med vårt hardvoks.

1. Borsta rent skadan där hårdvaxet skall användas.
2. Smält ner hårdvaxet i området.
3. Blanda färgerna för ett naturligt utseende.
4. Låt stelna och skrapa sedan bort överflödigt vax med skrapan.
5. Använd polerduken. Grön sida för glansigt utseende. Vit sida för matt utseende.


Se hela instruktionsvideo här

En større skade reparerer man ved å skifte ut bordet i gulvet.

Reparasjon | Kan jeg slip om mitt tregulv fra Golvabia?

Nei, gulvene våre har et ekte trelag på 0,6 mm som er for tynt til å slipe om.  Utviklingen av moderne lakk til overflaten har gjort at nye tregulv holder svært lenge før omsliping vil være et alternativ. Og hva er det som sier at man vil ha et likt gulv når man sliper det om etter 25–30 år?

Ved Kjøpet | Hva slags type gulv er Maxwear?

Maxwear er et vinylgulv. Det er bygd opp som et laminatgulv med midtlag av HDF og med klikkfuge, men med en overflate av vinyl som både er komfortabel og slitesterk. Det gjør at det blir varmere og stillere enn et laminatgulv som har en overflate av hardplast.

Ved kjøpet | Hvor kan jeg legge Maxwear-gulv?

Maxwear er et slitesterkt og komfortabelt gulv beregnet på både hjem og offentlig miljø.  Maxwear er ikke beregnet på fuktige rom som bad, vaskerom osv.

Ved kjøpet | Kan jeg legge Maxwear i kjelleren?

Ja, hvis det er tørt og man bruker en godkjent dampsperre under gulvet. Dersom det finnes risiko for fukt, bør man konsultere en fagperson før man installere gulvet.

Før Installasjon | Hvilke krav stilles til undergulvet?

Gulvet blir aldri bedre enn hva undergulvet muliggjør, så undergulvet må være tørt, rent og flatt.  Det finnes krav til undergulvet i HusAMA som de fleste gulvprodusenter anbefaler, og de er – Ved målelengde 2 m er toleransen ±3 mm, og ved målelengde 0,25 m er toleransen ±1,2 mm. Deretter må man avgjøre fra tilfelle til tilfelle hvor kritiske avvik i undergulvet er. Dersom man har ujevnheter på steder der gulvet blir hyppig brukt, så er det jo mye mer kritisk enn om det finnes avvik i et hjørne eller ved veggen der gulvet ikke belastes.

Før Installasjon | Hvilket underlag bør jeg bruke under mitt Maxwear-gulv?

Maxwear har et integrert underlag av kork som gjør at det ikke trengs noe mer underlag hvis man har et godt og jevnt undergulv. For et virkelig godt resultat anbefaler vi ytterligere et lag underlagskork eller grålumpapp. På betonggulv eller gulv med risiko for fukt nedenfra skal man alltid bruke en dampsperre, f.eks. 0,2 mm PE.  

Før Installasjon | Kan man legge Maxwear på gulvvarme?

Ja, Maxwear fungerer godt på gulvvarme. Husk at maks overflatetemperatur er 27 °C og at du alltid bruker plastfolie under gulvet. 

Ved Installasjon | Hvor stor bevegelsesfuge bør jeg ha mot veggen?

Trekjernen i Maxwear er et naturmateriale som beveger seg med skiftende luftfuktighet, derfor må man ha en bevegelsesfuge mot vegger og faste gjenstander. La det være en bevegelsesfuge på 1,5 mm per meter gulvbredde, dog minst 8 mm, rundt hele gulvet og faste gjenstander som trapper, rør, terskler, peiser. Dette for at gulvet skal kunne bevege seg fritt under årstidsvekslingene.

Ved Installasjon | Kan jeg legge gulvet flytende mellom forskjellige rom?

Når man legger flytende gulv gjennom komplekse eller store rom, finnes det en risiko for at gulvet setter seg fast eller har problemer med å bevege seg, og man får sprekker i gulvet. Vi anbefaler derfor at man legger ekspansjonsfuger mellom rommene slik at gulvet kan bevege seg fritt. Forhør deg gjerne med en fagperson ved slike installasjoner.

Vedlikehold | Hvordan skal jeg vedlikeholde mitt Maxwear-gulv?

Bruk tørre metoder for den daglige rengjøringen. Støvsug, fei eller tørrmopp gulvet slik at grus, støv og annen løs smuss blir fjernet. Tørk gulvene kun ved behov med en godt oppvridd mikrofibermopp. Bruk kun milde rengjøringsmidler, vi anbefaler Bonas produkter. Moppegarn anbefales ikke ettersom det etterlater for mye vann etter seg. Mer info om vedlikehold

Reparasjon | Jeg har fått et merke i gulvet mitt. Kan det repareres?

Iblant kan man få et merke i overflaten på vinylen. Fra noe tungt som har stått på det samme stedet lenge, eller noe tungt som er blitt trukket over gulvet. Dette forsvinner oftest over tid, og man kan påskynde det ved å varme forsiktig, f.eks. ved å legge en plastpose med varmt vann på.

Tips | Hvorfor bør man velge et vegg-til-vegg-teppe?

Det blir mykt og behagelig å gå på samt gir rommet et godt lydnivå. Et tekstilteppe gir funksjon, farge og finesse til rommet. Les mer om teppenes funksjoner og egenskaper i vår guide →

Tips | I hvilke mål kan jeg kjøpe teppet mitt?

Bestill ditt teppe etter valgfritt mål. Vi leverer teppet etter dine ønskemål, heldekkende eller måltilpasset. Angi bredde x lengde. Eller diameter hvis det gjelder et rundt teppe. Vi tar forbehold om at målene kan variere ±1 %. Et tekstilteppe er fremstilt av materialer som beveger seg avhengig av luftfuktighet og temperatur. Det kan altså vokse og krympe med årstidene. Ved legging av et vegg-til-vegg-teppe er det derfor best å hellime teppet.

Tips | Hvor stort teppe trenger du, og hvilken form passer best i ditt hjem?

Vi lager teppene etter dine ønskemål. Vi tar forbehold om at målene kan variere med ±1 %.

Tips | Hva bør jeg tenke på ved måling av vegg-til-vegg-teppe?

Vår anbefaling er å skjære inn vegg-til-vegg-teppet ditt på plass. Derfor bør du legge til en skjæremargin på ca. 5 cm på hver side for å ha noe å gå på. Ved kappingen av teppene har vi en toleranse på ±1 %. Ved legging av et vegg-til-vegg-teppe er det best å hellime teppet.

Tips | Hvilket teppe kan jeg bruke i rommet mitt?

Det viktige er å undersøke om teppet egner seg for akkurat det tenkte rommet. På hvert spesifikke teppe kan du se hvilke egenskaper det har. 

Kanting | Hvilken type kanting kan jeg få på teppet mitt?

Mange av teppene våre kan matches med et fint kantbånd, og de fleste kan kantsys. Å velge en kanting på teppet gjør det elegant samt forlenger levetiden. På hvert teppe kan du se hvilke typer kanting som mer tilgjengelig for akkurat den kvaliteten. 

Information I Sisal

En sisalmattas trådar ger varje matta ett unikt utseende då trådarna kan variera i tjocklek. Det är normalt och tillhör en sisalmattas karaktär. Se exempel på en bild på Sisal Vista med en tjockare tråd.

Installasjon | Bevegelse i tepper

Et tekstilteppe er fremstilt av materialer som beveger seg avhengig av luftfuktighet og temperatur. Det kan altså vokse og krympe med årstidene. Ved legging av et vegg-til-vegg-teppe er det derfor best å hellime teppet.

Installasjon | Kan jeg legge teppet mitt på gulvvarme?

Med et teppe føles gulvet varmt og behagelig. Hvis du har gulvvarme, så fungerer mange tepper. Undersøk at teppet du velger har de riktige egenskapene under produktfakta på hvert teppe.  

Installasjon | Teppe i trapper?

Puss opp trappen din slik at den blir stille og myk, og ikke minst vakker. Mange tepper kan fint legges i trapper, men se alltid etter symbolene for hva som anbefales. Vi anbefaler at tepper i trapper hellimes.

Installasjon | Teppe i kjeller?

Et teppe får kjelleren din raskt og enkelt til å bli varm og trivelig. Husk å velge et teppe som ventilerer og ikke et teppe med gummibakside som holder fukt innestengt. 

Installasjon | Tepper som fungerer utendørs?

Visst går det an å legge tepper også utendørs! Utendørsteppene våre tåler både sol og regn og kan legges på terrasse eller balkong. Du kan for eksempel velge på gressplenen Garden i tre forskjellige kvaliteter. Hvis du ønsker et mer klassisk teppe, bør du ta en titt på det vevde teppet Nature som er lysekte og slipper gjennom vann hvis det blir vått. 

Vedlikehold | Generelt vedlikehold av tekstiltepper

Vårt sortiment av tepper er av god kvalitet og lette å stelle. Teppet binder støvpartikler som virvler i luften, og med støvsuging minst én gang i uken fjerner man støvet på best mulig måte. Les gjerne våre pleieråd for mer informasjon. 

Pleie | Ulltepper

Det er naturlig for et ullteppe at det frigjør overskuddssmateriale når man gnir eller går på det. Det er mest i løpet av den første tiden, men det kan også fortsette i lang tid, noe som er helt normalt.

Vedlikehold | Hva gjør jeg hvis jeg har fått et trykkmerke / en stripe i teppet?

Merkene i et teppe kan man få fra møbler som har stått på det samme stedet i lengre tid eller at teppet er blitt bøyd under transport osv.  Slike merker forsvinner normalt etter en stund. Hvis man ønsker å påskynde det, kan man gni teppet forsiktig. Følg vår  instruksjon .

Miljø | Inneholder teppene noen skadelige stoffer eller kjemikalier?

Samtlige av våre leverandører av tekstiltepper følger Reach-forskriften. Les mer her 

Før I Hvor kjøper jeg Ribwall?

Bestilling skjer via våre forhandlere

Før I Hvor kan jeg montere Ribwall?

Produktet er egnet for veggmontering i tørre områder.

Du kan montere veggpanelet på de fleste glatte overflater som betong- og gipsvegger samt lekter eller reisverk.

Før I Er det mulig å installere Ribwall utendørs?

Nei, dette produktet er beregnet for innendørs installasjon.

Før I Hvilken størrelse er det på Ribwall

Dimensjonene til veggpanelet er: 2400x60x18mm.

Før I Hvordan bør jeg tenke når jeg beregner hvor mange paneler jeg trenger?

Mål først høyden på veggen for å se om det er nok bare ett panel i høyden (240 cm). Hvis høyden er mindre enn 240 cm, kan du fortsette å måle rommets totale bredde i centimeter og deretter dele med 60 cm. Da finner du ut hvor mange paneler du trenger for å dekke veggen.

Skal du skjøte og legge til en brikke i høyden eller i bunnen, må du regne ut hvor mange ekstra brikker du kan få ut av en hel lengde. Du trenger like mange ekstra brikker som i regnestykket ovenfor. 

Installasjon I Installasjonsveiledning

De kan nå lastes ned her.

For andre spørsmål kan du kontakte vår kundeservice på order@golvabia.se

Installasjon I Hvordan montere veggpanelet rundt stikkontakter og lignende?

Lei inn en kvalifisert elektriker for alt elektrisk arbeid. Du finner hjelp til hvordan du sager panelet i monteringsanvisningen.

Installasjon I Kan jeg skru/montere noe på panelet?

Golvabia Ribwall er ikke ment å bære noen vekt. Ved montering av hyller eller annen innredning
må denne må festes til veggen bak panelet. Bruk riktig type skrue beregnet for formålet og veggens konstruksjon.

Vedlikehold og stell I Hvordan rengjør jeg Ribwall?

Støvsug eller tørk om nødvendig av panelet med en myk og lett fuktet klut. Unngå sterke vaskemidler og skarpe gjenstander.