Product image

Fyll ut din e-post for å sende handlelisten

Vogue Mossgrön 238729 Bokhylla Ovan

Vanlige spørsmål – Tekstilgulv

Tips | Hvorfor bør man velge et vegg-til-vegg-teppe?

Det blir mykt og behagelig å gå på samt gir rommet et godt lydnivå. Et tekstilteppe gir funksjon, farge og finesse til rommet. Les mer om teppenes funksjoner og egenskaper i vår guide →

Tips | I hvilke mål kan jeg kjøpe teppet mitt?

Bestill ditt teppe etter valgfritt mål. Vi leverer teppet etter dine ønskemål, heldekkende eller måltilpasset. Angi bredde x lengde. Eller diameter hvis det gjelder et rundt teppe. Vi tar forbehold om at målene kan variere ±1 %. Et tekstilteppe er fremstilt av materialer som beveger seg avhengig av luftfuktighet og temperatur. Det kan altså vokse og krympe med årstidene. Ved legging av et vegg-til-vegg-teppe er det derfor best å hellime teppet.

Tips | Hvor stort teppe trenger du, og hvilken form passer best i ditt hjem?

Vi lager teppene etter dine ønskemål. Vi tar forbehold om at målene kan variere med ±1 %.

Tips | Hva bør jeg tenke på ved måling av vegg-til-vegg-teppe?

Vår anbefaling er å skjære inn vegg-til-vegg-teppet ditt på plass. Derfor bør du legge til en skjæremargin på ca. 5 cm på hver side for å ha noe å gå på. Ved kappingen av teppene har vi en toleranse på ±1 %. Ved legging av et vegg-til-vegg-teppe er det best å hellime teppet.

Tips | Hvilket teppe kan jeg bruke i rommet mitt?

Det viktige er å undersøke om teppet egner seg for akkurat det tenkte rommet. På hvert spesifikke teppe kan du se hvilke egenskaper det har. 

Kanting | Hvilken type kanting kan jeg få på teppet mitt?

Mange av teppene våre kan matches med et fint kantbånd, og de fleste kan kantsys. Å velge en kanting på teppet gjør det elegant samt forlenger levetiden. På hvert teppe kan du se hvilke typer kanting som mer tilgjengelig for akkurat den kvaliteten. 

Information I Sisal

En sisalmattas trådar ger varje matta ett unikt utseende då trådarna kan variera i tjocklek. Det är normalt och tillhör en sisalmattas karaktär. Se exempel på en bild på Sisal Vista med en tjockare tråd.

Installasjon | Bevegelse i tepper

Et tekstilteppe er fremstilt av materialer som beveger seg avhengig av luftfuktighet og temperatur. Det kan altså vokse og krympe med årstidene. Ved legging av et vegg-til-vegg-teppe er det derfor best å hellime teppet.

Installasjon | Kan jeg legge teppet mitt på gulvvarme?

Med et teppe føles gulvet varmt og behagelig. Hvis du har gulvvarme, så fungerer mange tepper. Undersøk at teppet du velger har de riktige egenskapene under produktfakta på hvert teppe.  

Installasjon | Teppe i trapper?

Puss opp trappen din slik at den blir stille og myk, og ikke minst vakker. Mange tepper kan fint legges i trapper, men se alltid etter symbolene for hva som anbefales. Vi anbefaler at tepper i trapper hellimes.

Installasjon | Teppe i kjeller?

Et teppe får kjelleren din raskt og enkelt til å bli varm og trivelig. Husk å velge et teppe som ventilerer og ikke et teppe med gummibakside som holder fukt innestengt. 

Installasjon | Tepper som fungerer utendørs?

Visst går det an å legge tepper også utendørs! Utendørsteppene våre tåler både sol og regn og kan legges på terrasse eller balkong. Du kan for eksempel velge på gressplenen Garden i tre forskjellige kvaliteter. Hvis du ønsker et mer klassisk teppe, bør du ta en titt på det vevde teppet Nature som er lysekte og slipper gjennom vann hvis det blir vått. 

Vedlikehold | Generelt vedlikehold av tekstiltepper

Vårt sortiment av tepper er av god kvalitet og lette å stelle. Teppet binder støvpartikler som virvler i luften, og med støvsuging minst én gang i uken fjerner man støvet på best mulig måte. Les gjerne våre pleieråd for mer informasjon. 

Pleie | Ulltepper

Det er naturlig for et ullteppe at det frigjør overskuddssmateriale når man gnir eller går på det. Det er mest i løpet av den første tiden, men det kan også fortsette i lang tid, noe som er helt normalt.

Vedlikehold | Hva gjør jeg hvis jeg har fått et trykkmerke / en stripe i teppet?

Merkene i et teppe kan man få fra møbler som har stått på det samme stedet i lengre tid eller at teppet er blitt bøyd under transport osv.  Slike merker forsvinner normalt etter en stund. Hvis man ønsker å påskynde det, kan man gni teppet forsiktig. Følg vår  instruksjon .

Miljø | Inneholder teppene noen skadelige stoffer eller kjemikalier?

Samtlige av våre leverandører av tekstiltepper følger Reach-forskriften. Les mer her