Product image

Fyll ut din e-post for å sende handlelisten

Maxwear Ek Smokey 116119 Bord Ovan

Vanlige spørsmål – Vinylgulv

Ved Kjøpet | Hva slags type gulv er Maxwear?

Maxwear er et vinylgulv. Det er bygd opp som et laminatgulv med midtlag av HDF og med klikkfuge, men med en overflate av vinyl som både er komfortabel og slitesterk. Det gjør at det blir varmere og stillere enn et laminatgulv som har en overflate av hardplast.

Ved kjøpet | Hvor kan jeg legge Maxwear-gulv?

Maxwear er et slitesterkt og komfortabelt gulv beregnet på både hjem og offentlig miljø.  Maxwear er ikke beregnet på fuktige rom som bad, vaskerom osv.

Ved kjøpet | Kan jeg legge Maxwear i kjelleren?

Ja, hvis det er tørt og man bruker en godkjent dampsperre under gulvet. Dersom det finnes risiko for fukt, bør man konsultere en fagperson før man installere gulvet.

Før Installasjon | Hvilke krav stilles til undergulvet?

Gulvet blir aldri bedre enn hva undergulvet muliggjør, så undergulvet må være tørt, rent og flatt.  Det finnes krav til undergulvet i HusAMA som de fleste gulvprodusenter anbefaler, og de er – Ved målelengde 2 m er toleransen ±3 mm, og ved målelengde 0,25 m er toleransen ±1,2 mm. Deretter må man avgjøre fra tilfelle til tilfelle hvor kritiske avvik i undergulvet er. Dersom man har ujevnheter på steder der gulvet blir hyppig brukt, så er det jo mye mer kritisk enn om det finnes avvik i et hjørne eller ved veggen der gulvet ikke belastes.

Før Installasjon | Hvilket underlag bør jeg bruke under mitt Maxwear-gulv?

Maxwear har et integrert underlag av kork som gjør at det ikke trengs noe mer underlag hvis man har et godt og jevnt undergulv. For et virkelig godt resultat anbefaler vi ytterligere et lag underlagskork eller grålumpapp. På betonggulv eller gulv med risiko for fukt nedenfra skal man alltid bruke en dampsperre, f.eks. 0,2 mm PE.  

Før Installasjon | Kan man legge Maxwear på gulvvarme?

Ja, Maxwear fungerer godt på gulvvarme. Husk at maks overflatetemperatur er 27 °C og at du alltid bruker plastfolie under gulvet. 

Ved Installasjon | Hvor stor bevegelsesfuge bør jeg ha mot veggen?

Trekjernen i Maxwear er et naturmateriale som beveger seg med skiftende luftfuktighet, derfor må man ha en bevegelsesfuge mot vegger og faste gjenstander. La det være en bevegelsesfuge på 1,5 mm per meter gulvbredde, dog minst 8 mm, rundt hele gulvet og faste gjenstander som trapper, rør, terskler, peiser. Dette for at gulvet skal kunne bevege seg fritt under årstidsvekslingene.

Ved Installasjon | Kan jeg legge gulvet flytende mellom forskjellige rom?

Når man legger flytende gulv gjennom komplekse eller store rom, finnes det en risiko for at gulvet setter seg fast eller har problemer med å bevege seg, og man får sprekker i gulvet. Vi anbefaler derfor at man legger ekspansjonsfuger mellom rommene slik at gulvet kan bevege seg fritt. Forhør deg gjerne med en fagperson ved slike installasjoner.

Vedlikehold | Hvordan skal jeg vedlikeholde mitt Maxwear-gulv?

Bruk tørre metoder for den daglige rengjøringen. Støvsug, fei eller tørrmopp gulvet slik at grus, støv og annen løs smuss blir fjernet. Tørk gulvene kun ved behov med en godt oppvridd mikrofibermopp. Bruk kun milde rengjøringsmidler, vi anbefaler Bonas produkter. Moppegarn anbefales ikke ettersom det etterlater for mye vann etter seg. Mer info om vedlikehold

Reparasjon | Jeg har fått et merke i gulvet mitt. Kan det repareres?

Iblant kan man få et merke i overflaten på vinylen. Fra noe tungt som har stått på det samme stedet lenge, eller noe tungt som er blitt trukket over gulvet. Dette forsvinner oftest over tid, og man kan påskynde det ved å varme forsiktig, f.eks. ved å legge en plastpose med varmt vann på.