Product image

Fyll ut din e-post for å sende handlelisten

Moodboard Vägg 2021

Skap et moodboard – Planlegg innredningsprosjektet ditt som en proff!

Skap et moodboard – Planlegg innredningsprosjektet ditt som en proff!

Et moodboard er en måte å sammenstille hva man liker på og eksperimentere med hva som passer sammen, legge til og trekke fra. Innredningsideer er ofte vanskelige å formidle hvis man ikke har bilder. Et moodboard er ikke bare til for deg selv i planleggingsprosessen, men også bra når du vil formidle følelsen til andre – familie, håndverkere eller butikkpersonale. Da blir det lettere for andre å gi deg råd og hjelp på veien. Hvis du lar tankeprosessen din munne ut i et moodboard som verktøy, så reduserer du helt enkelt risikoen for feilkjøp.

Her får du de beste tipsene til hvordan du skaper et perfekt moodboard som du kan bruke til alle prosjekter i hjemmet.

Hva er et moodboard?
Å ha tilgang til et moodboard, eller en kollasj som man også kan kalle det, er et uunnværlig redskap når du skal begynne på innredningsprosjektene dine.
Her samler du inspirerende bilder, stoffer og tapetprøver og andre materialer til prosjektet. Bilder av møbler og innredningsdetaljer i stiler som du liker, kan også inngå.

To metoder for å skape et moodboard:
Fysisk moodboard – klipp og lim for hånd (når du er klar her, kan du ta et bilde av panelet ditt, så har du det alltid med deg for å friske opp minnet).
Digitalt moodboardverktøy – for eksempel Houzz Sketch, Moodboard app m.fl.
Bruk gjerne begge metodene sammen.

Målbilde
Prøv å skape tydelige målbilder for den livsstilen og følelsen du ønsker å få frem. Finn frem bilder av miljøer, fargekombinasjoner og materialmikser som du tiltales av. Liker du lyse eller mørke tresorter? Hvilken type av metall liker du: krom, matt eller blankt, kobber eller messing? Materiale med patina eller strikt lakkerte overflater? Hva liker du av tekstiler? Er det fløyel, lin eller lette tynne tekstiler? En annen viktig del er at hvis du har du møbler, arvegods eller andre ting som du allerede har, så ikke glem å ta dem med i prosessen. Da får du dem lettere inn i sammenhengen.

Finn inspirasjon.
I dag finnes det utallige kilder til å begynne å grave ut av med vår ubegrensede tilgang til sosiale medier. Se i aviser, ta bilder av favorittmiljøene dine.

Moodboard Magazine 2021 Antica Bardiglio Moodboard Moodboard Ljus Moodboard Vägg 2021 Close

Jobb praktisk.
Lån med deg prøver på gulv, tekstiler, tapeter, ncs-koder fra forskjellige butikker, for å ta med deg hjem og se på i det riktige lyset. Lån med deg flere hvis du føler deg usikker, slik at du enkelt kan bytte ut noe. Ved å jobbe på denne måten, ser du enkelt en helhet foran deg. Ved å jobbe slik vil du også våge litt mer, som å prøve å bytte ut den hvite veggfargen og se hva som skjer med resten av innredningen.

Hva er gjennomførbart?
For at drømmen skal kunne bli virkelighet må du nå lage et budsjett. Kanskje hadde du med deg drømmesofaen i første trinn – den ga deg inspirasjon og bidro til en spesiell følelse og målbilde, men den passer ikke helt inn budsjettmessig. Nå er på tide å gjøre konkrete valg og finne nøyaktig de møblene og produktene vi vil ha.

Nå er du klar til å begynne på innredningsprosjektet ditt! Denne gangen med den fantastiske følelsen av å vite at du kommer til å bli 100 % fornøyd når du er ferdig, uten å ville forandre på noe. Selv om det er noen trinn å ta seg gjennom., så er det ikke like tidkrevende som det kanskje kan føles etter å ha lest dette.