Product image

Fyll ut din e-post for å sende handlelisten

Avsyning

På Golvabias tregulvsfabrikk

Lokalprodusert og bærekraftig 
– smakfulle satsinger i Småland.

«Nærprodusert» begynner å bli et viktig begrep innen matbransjen. Forbrukeren ønsker at varene er fremstilt på en ansvarsfull måte, med tanke på både etikk og miljø, men kanskje fremfor alt kvalitet. Så hvorfor ikke satse på lokalproduserte gulv?

Faktum er at vår egen produksjon av tregulv har gitt mersmak, derfor har vi naturligvis apetitt for flere satsinger på hjemmeplan. I løpet av våren har vi skaffet miljødeklarasjoner for gulvene våre – EPD. Det har gjort at vi har fått øynene opp for både hvor bærekraftige vi allerede er og hvilke muligheter som finnes for å bli enda bedre. Vi bruker f.eks. 100 % fornybar elektrisitet i produksjonen vår og all oppvarmingen kommer fra trespon fra vår egen produksjon.

I Småland er vi gode til å spare på ressursene, og jo mer effektive vi kan produsere gulvene våre, desto færre ressurser bruker vi. De investeringene vi har gjort i økt automatisering, fører både til energieffektivisering og et forbedret arbeidsmiljø, og dessuten har vi begynt å koble deler av fabrikken opp mot «skyen» for at maskinene skal kunne fortelle personalet hva som pågår akkurat nå. Det innebærer høyere kvalitet, bedre effektivitet og et mer behagelig arbeidsmiljø – bedre for kunden, bedriften og personalet.

Kontroll trägolv Avsyning lång bräda

Hvorfor produserer vi gulvene selv? – Fordi vi kan og fordi det er morsomt.

Prosessen med å produsere gulv sammen med et kyndig og erfarent personale er morsomt og spennende. Dette er en viktig del for at oppskriften skal fungere. I fabrikken vår i Anderstorp har vi mulighet for å utforske hvordan vi hele tiden kan bli litt bedre, litt mer effektive og litt mer ressurssparende. Parallelt holder vi sikten fri for fremtidens behov og utfordringer.

Det er en utviklende reise vi gjør sammen, og det er med 70 år på baken vi fortsetter fremover som en ledende leverandør av gulv på markedet. Bare fordi vi kan, og vil.

Faner Josefine_1 IMG 0720 Edit