Product image

Fyll ut din e-post for å sende handlelisten

Everest Grey 368012 Badrum Komod Liggande Vinkel

HJEMME HOS:

Villa Isa

Ved Agnsjön, et steinkast fra Isaberg i Hestra i Småland, har Stephanie og Jonathan bygd sitt drømmehus. En vakker, hvit 2-etasjes enebolig i løsvirke med detaljer som er en fryd for øyet.

HVEM BOR HER?
Jonathan Karlsson, 31 år, Snekker på SjöGoo i Smålandsstenar
Stephanie Savolainen, 30 år, Teknisk selger av industrilim på Savotech i Hestra
Otis, 8 måneder, tysk schäfer.

HUSREISE: 
Siste felles bolig var en nyproduksjon, en lys moderne toromsleilighet på 52 kvadratmeter i sentrum av Halmstad. Nå den nybygde Villa Isa i Hestra.

INSTAGRAM:
@_villaisa_

Ritningar

Tomten ligger opphøyd fra veien, har skog bak, godt med kveldssol og dessuten fin sjøutsikt. En vakker tomt med privat følelse.

I valget av husets plassering var Jonathan fleksibel og hadde ingen større preferanser om hvor de skulle bo, mer enn at han trivdes i sitt arbeid som CNC-operatør i Burseryd. Etter at Stephanie hadde tatt eksamen på det internasjonale markedsføringsprogrammet i Halmstad spurte faren hennes om hun ville bli en del av familiens bedrift Savotech sammen med søsknene sine. Hennes første tanke var at lim ikke hørtes kjempemorsomt ut, hun hadde tenkt å arbeide med markedsføring på et hipt internasjonalt selskap i Göteborg eller Stockholm, men er glad for at hun takket ja.

– Det er utrolig interessant å få se limets store betydning i produksjonen av alt fra gulv til emballasje, møbler og lastebiler, sier Stephanie. Da beslutning om fremtiden var tatt, begynte de å se etter hus i og rundt Hestra i Gislaved kommune. Betingelsen for at de skulle gi opp storbypulsen mot skog og friluftsliv i Hestra, var å bosette seg i et trivelig hus. De ville ha ekstra soverom for langtidsgjester, stor hage og det der lille ekstra. De lette blant oppussingsobjekter og ferdige hus, gikk på et 10-tall visninger, men ingen av dem føltes riktig. Etter 2 års leting bestemte de seg på en kveldstur rundt Agnsjön i Hestra: Vi bygger huset selv! 2019 fantes det mange ledige tomter på høyden bak innsjøen i Hestra, med nærhet til skole, matbutikk og naturreservatet Isaberg som ble utviklet i rasende tempo.

Everest Grey 368012 Badrum Golv Close Liggande

Everest er en serie med vakker steinfølelse som har store naturlige vekslinger som skaper et livfullt og robust uttrykk. En klassiker med karakter! 

– Det føltes riktig fra start, vi bestilte hjem hver eneste huskatalog vi kunne finne, dro på husmesser og besøkte utstillinger av modulhus. Vi fikk tips om arkitekter, men bestemte oss for at vi ville legge den kostnaden på mer eksklusive materialer i huset i stedet, forteller Stephanie. Jonathan var bestemt fra start: Skulle det bli noe hus, skulle det bygges i løsvirke. Han ville ikke gå på akkord med kvaliteten.

Stephanie fortsetter:
– Vi sto og vaklet mellom et moderne hus med stramme linjer og pulttak, eller en staselig villa i kombinert klassisk Svensk/New Eng land-stil med bredt, lyst limtrepanel, sprosser og svarte detaljer. Valget falt på det siste. Stephanie og Jonathan har vært med under hele prosessen. Første skritt var å lete etter inspirasjon på Pinterest og Instagram, deretter tenkte de over behovene og ønskene sine, hvilke møbler de ville ha, og begynte deretter å tegne forslag til planløsninger i Paint. I huska talogene fantes det mange ideer å låne fra. Da tegningene var klare, kontaktet de Sjögoo, som hjalp dem med å komme i gang med byggetilla telse, tegninger og prosjektering. Jonathan har alltid vært dyktig til å snekre, men hadde kun hatt det som hobby. Da han under pandemien ble permittert, begynte tanken om å bli snekker på heltid å vokse. Han tok permisjon på halvtid i forbindelse med byggestarten for å kunne være med på alle momenter i byggingen, fra start til mål.

Jonathan Stephanie Kök

– Vi fikk hjelp med grunnmuren, reising av bærevegger samt å få huset værtett. Jeg jobbet heltid på Savotech om dagen, og med huset hver kveld og helg. Jonathan arbeidet to netter per uke, resten av tiden ble brukt på huset. Vi gjorde alt snekkerarbeidet selv, men fikk hjelp med fliselegging, elektrisitet samt maling i første etasje. Til tross for det føles det som at vi lagt utrolig mye tid på akkurat maling. Da det var tid for å måle fasade og vindu på huset og carporten, inviterte vi hjem 10 venner og fikk det meste gjort på en helg, et hett tips!

Etter å ha sett husdrømmer der par skiller seg, krangler med leverandører, blir slått konkurs og går på veggen, var de begge mentalt forberedt på det verste. Før byggingen kom i gang, brukte de mange timer på materialvalg, planlegging og budsjettering, og laget en tidsplan i samarbeid med samtlige håndverkere og leverandører.

Jonathan forteller:
– Det som overrasket, var at byggingen gikk så pass bra ... mange ganger tenkte vi: Når er det vår tur til å rammes av uhell og forsinkelser? Men forarbeidet gjorde at vi husker husreisen som noe fint. Visst var vi mange ganger utkjørt, sultne og nærmest forfrosne (–20 grader i februar da vi satte panel), da var vi takknemlige for at vi bodde hjemme hos svigermor og svigerfar, der maten sto ferdig på komfyren og ventet de gangene vi kom hjem sent, iblant etter midnatt. Når det gjelder materialvalg til bad og kjøkken, kontaktet paret Golvabia og beskrev at de ønsket hjelp til å velge fliser til huset sitt. De sendte et moodboard for hvert rom, og før møtet i butikken hadde selgeren forberedt flere forslag til hvert rom.
– Det var utrolig tidseffektivt, og vi fikk flere forslag til gulv som vi likte, etter det sto det helt klart at det var Golvabias materialer
vi skulle velge.

BESTE BYGGETIPS FRA VILLA ISA:


• Bruk gode håndverkere. Det høres kanskje ut som en selvfølge, men det er så mange som bare sammenligner pris. Hent inn referanser. Den noe høyere fakturaen er glemt langt før et dårlig utført arbeid.
• Bruk tid på planlegging og materialvalg. Tenk: Er dette like fint om 10 år? Det er hverken bra for miljøet eller lommeboken å falle for trender som du vil bytte ut om et år. Det du syntes var fint for 10 år siden, kommer du med største sannsynlighet også å synes er fint om 10–20 år.
• Tenk ut møbleringen først og planlegg elektrisitet etter det.
• Regn med at det blir 20 % dyrere enn dere tror.
• Vi går mot et varmere klima, det kan være lurt med kjølesystem hvis man har store vinduer.

Highland Quinoa 236022 Bred 2

Paret har valgt klassiske, tidløse og bærekraftige materialer. De ville at ganggulvet skulle være noe ekstra og valgte et sjakkmønstret gulv i grått og hvitt (Brooklyn fumo og perla). Brooklyn minner litt om kalkstein i utseende, noe som binder sammen gangen og det tilgrensende kjøkkenet der kjøkkenbenken er av kalkstein. Tanken var først å fortsette med sjakkrutene i vaskerommet, men de bestemte seg for å la kun gangen få wow-effekten, og det angrer de ikke på! I vaskerommet valgte de i stedet den mørke av sjakkrutene (fumo), men i det litt større formatet 60x60 cm.

På badet ville de ha en harmonisk spa-følelse med fliser fra gulv til tak, og falt pladask for serien Hemse. Den er lys og var perfekt egnet for badet nede, der det mangler vindu. På badet i overetasjen ville de ha en noe mer eksklusiv følelse og valgte en mørkere flis: Everest, Grey.

– Til tross for et stort vindu opplevde vi den som litt mørk i begynnelsen, men da kommoden i eik ble installert, falt alt på plass, og vi elsker den mer og mer for hver dag! I kjøkkenet valgte de en klassisk hvit flis på 15x15 cm fra gulv til tak på en av veggene samt langs hele oppvaskbenken. Det gir en koselig bistrofølelse i kjøkkenet som de begge elsker, det ble litt restaurantfølelse akkurat i den delen.
– Vi elsker alle rom, men er nok enige om at kjøkkenet er blitt et favorittsted. Vi er overbevist om at vi kommer til å elske det like mye om 15 år som vi gjør i dag. Stephanie fortsetter: Sidene er jo det sjakkmønstrete gulvet i gangen en av de tingene vi er aller mest fornøyde med. Det gir huset et overdådig førsteinntrykk som man tar med seg inn i resten av huset. På spørsmålet om de ville tenke seg å ta den samme reisen igjen, svarer de:
– Ja, uten tvil. Da vi var ferdige, begynte vi å tenke på hva vi ville ha gjort annerledes hvis vi bygde om igjen, og kom fram til at det hadde
vært morsomt å bygge en hytte i fremtiden. Uansett hvor livet tar oss, er vi lykkelige og takknemlige over å ha fått virkeliggjort vår husdrøm,
Villa Isa.●

Brooklyn Fumo 369732 Perla 369733 Hall Kök

Brooklyn Fumo 369732 Perla 369733 Hall Kök on Inspirationsbild

Brooklyn Fumo Perlahall Tvättsuga

Vacker hall med unik plattsättning av Brooklyn

Brooklyn Fumo 369732 Perla 369733 Hall

Rymlig fin hall men snyggt golv med Brooklyn i två toner.