Product image

Fyll ut din e-post for å sende handlelisten

IMG 0919

Resurssmart tregulvproduksjon

Vi vokser,
men etterlater flere trær i skogen...

For oss er det viktig å bruke naturens ressurser på smartest mulige måte. Våre tregulv er et eksempel på hvordan man kan nytte ressursene effektivt, og fortsatt beholde den samme karakteren som man får i et massivt tregulv. Gjennom vår egen produksjon av tregulv i Anderstorp har vi full kontroll over produktene våre og de råmaterialene som brukes.

Vi startet vår fremtidssatsing på tynne tregulv for 30 år siden, ettersom det var en moderne og smart konstruksjon. Mer effektiv utnyttelse av materialer og bedre egenskaper er nå mer relevant enn noensinne. De siste årenes investeringer som vi har gjort i økt automatisering og digitalisering, fører til både energieffektivisering og enda bedre utnyttelse av råmaterialet.

Tregulv som yter, men utnytter naturens resurser effektivt, tror vi i Golvabia fortsatt etter 30 år er fremtiden innen gulv! Les videre om hvordan tregulvene våre er konstruert.

IMG 1247 Test

Ekte tre

Overflaten i tregulvene våre er av ekte tre, der hvert bord har fått sitt utseende fra nøyaktig de forutsetningene som fantes der akkurat det treet har vokst. Plassering, vær og jordsmonn gjør treråvaren unik, akkurat som en fin vin! For på en effektiv og holdbar måte å ta vare på treet bruker vi finér.

Finér er tynne lag av tre som er blitt skåret frem fra de fineste trærne, og blir like vakre og fyldige i utseende som en massiv gulvplanke. Allerede i antikken i Egypt, et land som manglet store skogsressurser, brukte man finér. For de menneskene som bodde der, var tre en dyrebar råvare som man brukte på en svært sparsom og smart måte.

Gjennom at vi akkurat som de gamle egypterne i dag bruker finer i gulvene våre, får vi ut en størst mulig mengde materiale fra hvert tre, noe som også gir mye mer gulv og dermed sparer på naturens verdifulle ressurser. Modellen ovenfor viser hvor mye mer materiale man får ut fra ett og samme tre sammenlignet med en produksjon av et massivt tregulv.

Maxwood Lodge Ek Natur Naturvit 136844 Matbord Ljust Ovan

Stabilt og ressurssparende

For å få et stabilt og slitesterkt gulv bruker vi en trefiberplate (HDF) til midtlaget. Denne fremstilles ved å utnytte overskuddsmateriale fra tre og treproduksjon. Det hele blir en ressursbesparende produksjon der også svinnet forvandles til nye vakre gulv. Denne konstruksjonen gjør dessuten at gulvet blir svært slitesterkt. Det tynne trelaget i kombinasjon med kjernen av HDF gjør at gulvet blir dobbelt så hardt som tradisjonelle tregulv, men det beholder fremdeles både varme og komfort.

I tester der man slipper en tung stålkule på gulvet, ser vi at de tynne tregulvene våre klarer seg bedre enn tradisjonelle tregulv – som får en dypere skade.

Resurssmart No

For oss er det viktig at tregulvene våre er bærekraftige i både fremstilling og bruk. Svane-merkingen av vår serie Maxwood viser at gulvene våre tåler tøffe og livssyklusbaserte krav. Våre Maxwood-gulv er bra både for miljøet og for deg som bruker. Det er noe som vi er svært stolte over!

 

Ett Svanenmärkt golv uppfyller kraven:

• Har høy andel fornybart og/eller gjenvunnet materiale
• Oppfyller harde krav til helsefarlige og miljøfarlige stoffer
• Garanterer lave utslipp og et godt inneklima
• Er blitt produsert energieffektivt
• Har god slitestyrke

Kilde: svanemerket.se

Faner Josefine_1