Product image

Fyll ut din e-post for å sende handlelisten

Moderne tregulv

Tregulvene våre har en vakker og naturlig glans som gir en myk og innbydende følelse. Hvert bord har fått sitt utseende fra de forutsetningene som fantes der akkurat det treet har vokst. Plassering, vær og jordsmonn gjør treråvaren unik, akkurat som en fin vin! For på en effektiv og holdbar måte å ta vare på treet bruker vi finér. Finér er tynne lag av tre som er blitt skåret frem fra de fineste trærne, og blir like vakre og fyldige i utseende som en massiv gulvplanke. Fineren ble oppfunnet allerede i antikken i Egypt, et land som manglet store skogsressurser. For de menneskene som bodde der, var tre en dyrebar råvare som man brukte på en sparsom og smart måte.

Faner Mindre Lyster 0835 (1)

Slitestyrke

For å få et stabilt og slitesterkt gulv bruker vi en trefiberplate (HDF) til midtlaget. Denne fremstilles ved å utnytte overskuddsmateriale fra tre og treproduksjon. Det hele blir en ressursbesparende produksjon der også svinnet forvandles til nye vakre gulv. Denne konstruksjonen gjør dessuten gulvet svært slitesterkt. I tester der man slipper en hard stålkule på gulvet, ser man tydelig fordelene med det tynne trelaget i kombinasjon med kjernen av HDF. Det tynne laget står bedre imot, og gulvet blir dobbelt så hardt som tradisjonelle tregulv, men fremdeles med varme og komfort.

Stålkulen viser styrken med tynne tregulv.

Stålkulan (5)

Lightwood 

Lightwood består av naturmateriale, av tre helt enkelt. Det er bygd opp på en moderne måte, i flere lag, der hvert lag er optimalisert for å gi gulvet best mulige egenskaper. Presisjonsfreste fuger og en hard trefiberkjerne (HDF) gjør det stabilt og lett å legge. Lightwood lar treets naturlige skjønnhet komme til sin rett, men bruker treråvaren på en litt mer fornuftig måte.

Alle produktegenskaper finner du på hvert gulv.

Lager Lightwood (2)

Maxwood 

Maxwood er et innovativt gulvmateriale som åpner nye muligheter for tregulv og helt nye muligheter å innrede med tre. Med en gjennomtenkt konstruksjon og smarte materialvalg tåler det mye mer uten å miste tregulvets naturlige fordeler. Maxwood har en lignende konstruksjon som Lightwood, med en stamme av HDF og presisjonsfreste fuger for enkel installasjon, men har en tykkelse på 9,5 mm og en bakside av naturkork.

Alle produktegenskaper finner du på hvert gulv.

Lager Maxwood M