Product image

Fyll ut din e-post for å sende handlelisten

Slik vedlikeholder du tregulvet ditt

Det fine med tre er at det blir vakrere med årene, fargene blir dypere, og med riktig pleie holder det i mange år. Her kommer litt du bør tenke på.

Tre som utsettes for dagslys, endrer farge. Dette er naturlig og forekommer på alle treprodukter. Derfor kan det være bra å flytte på f.eks. tepper et par centimeter av og til, slik at det ikke oppstår noen skarpe skiller. Tresorter som furu, kirsebær og valnøtt opplever større fargeendringer. Tre er et naturmateriale med stor variasjon i utseende; det finnes ingen regler for nøyaktig hvordan det skal se ut, så enkeltbord kan ha et avvikende utseende. Dette er naturlig.

Plank stående

Bruk skikkelige dørmatter. Det er smuss som er grunnen til slitasje på tregulv. Ved å legge en skrapematte utenfor entrédøren og en tørkematte innenfor døren, så slipper du å få inn smuss og grus som sliter hardt på gulvet.

• Tørk opp vann og annen væske øyeblikkelig.

• Utstyr alle møbler med filtlapper, så slipper du unødvendige riper i gulvet. Når du flytter tunge møbler, bør du løfte dem, ikke slepe dem. Lappene må holdes rene.

• Unngå å bruke tape på gulvet. Den lakkerte overflaten på gulvet er laget for å tåle slitasje og bruk. Under ugunstige forhold kan tapen gjøre at lakken slipper.

• Tørk gulvet kun ved behov, når det finnes flekker eller det er skittent. Bruk kun milde rengjøringsmidler, vi anbefaler Bonas produkter. Så lite vann som mulig er den gylne regelen.

Laster ned:  Pleieråd Tregulv 

Maxwood Lodge Ek Natur Naturvit 136844 Matbord Ljust Ovan