Product image

Fyll ut din e-post for å sende handlelisten

Vårt ansvar for miljøet

Vi skal hele tiden arbeide for å redusere vår negative påvirkning på miljøet gjennom å utnytte ressurser effektivt og minske utslipp og avfall gjennom forebyggende virksomhet. I miljøarbeidet streber vi etter å oppfylle eller overgå kravene i gjeldende lovgivning. Vår overordnede ambisjon er å begrense produktenes miljøpåvirkning i løpet av hele livssyklusen deres – fra utvikling, fremstilling og bruk til gjenvinning.

Åpen dialog, utvikling og krav

Vi skal føre en åpen dialog med ansatte, kunder, leverandører, allmenheten og myndigheter om konsernets miljø- og energiarbeid samt kontinuerlig utvikle medarbeiderne våre på området. Vi skal alltid ta hensyn til miljøkonsekvensene før vi innfører nye råvarer, produkter og produktutstyr. Vi arbeider aktivt med å stille miljøkrav hos forretningspartnerne våre. Vi utvikler hele tiden miljøarbeidet vårt gjennom å formulere nye mål og gjennom å ha en regelmessig oppfølging. ​

Produktene våre er registrert i Husproduktsportalen, Basta, Sundahus. For våre tregulv og vinylgulv finnes EPD.

Skog

Svanemerking

Våre svanemerkede gulv viser at gulvene oppfyller strenge, livssyklusbaserte krav. Vi bruker f.eks. 100 prosent fornybar elektrisitet i produksjonen vår, og all oppvarming får vi fra tresponene som blir igjen etter selve produksjonen. I Småland er vi gode til å spare på ressursene, og jo mer effektive vi kan produsere gulvene våre, desto færre ressurser bruker vi. Bærekraft handler også om å kunne leve klimasmart. «Nærprodusert» er blitt et viktig begrep i matbransjen, hvorfor ikke satse på svenskproduserte gulv fra Småland når du velger gulv? Bra for både deg og for miljøet!

Så når du velger et nærprodusert svanemerket gulv fra Golvabia, oppfyller du to viktige kriterier: stilsikkert og bærekraftig.

Hva innebærer et svanemerket gulv? 

- Det oppfyller strenge krav til materialer og råvarer.

- Det inneholder minimalt med skadelige kjemikalier.
- Gulvet holder høy kvalitet og funksjon.

Det er en utviklende reise å produsere gulv, og det er med 70 år på baken vi fortsetter fremover som en ledende leverandør av gulv på markedet. Bare fordi vi kan, og vil!

 Å svanemerke gjør en forskjell! 

Se alle våre Maxwood-gulv ►
Les mer om Svanemerking 

IMG 0828 Sv

Våre gulv sparer på naturens ressurser

Tregulvene våre har en vakker og naturlig glans som gir en myk og innbydende følelse. Hvert bord har fått sitt utseende fra de forutsetningene som fantes der akkurat det treet har vokst. Plassering, vær og jordsmonn gjør treråvaren unik, akkurat som en fin vin!

For på en effektiv og holdbar måte å ta vare på treet bruker vi finér. Finér er tynne lag av tre som er blitt skåret frem fra de fineste trærne, og blir like vakre og fyldige i utseende som en massiv gulvplanke. Fineren ble oppfunnet allerede i antikken i Egypt, et land som manglet store skogsressurser. For de menneskene som bodde der, var tre en dyrebar råvare som man brukte på en sparsom og smart måte.

Resurser