{{setCurrentPageId(16546)}} {{setLanguageId(0)}}

Vedlikehold

Pleieanvisning for tekstilgulv

Generelle råd
Den beste måten å pleie et teppe på er at man sørger for at det ikke blir skittent. Det gjør man ved å legge ut egnede avtørkingsmatter ved ytterdøren.

Husk å tilpasse teppets farge og kvalitet etter formålet med den.

Trykkmerker etter møbler som er blitt flyttet, går delvis tilbake etter avlasting. Dette kan påskyndes ved å støvsuge med det lille munnstykket for å trekke opp luggen. Dersom dette ikke hjelper, kan man teste ved å fukte lett med varmt vann samt ved å børste mykt for å få opp den inntrykkede luggen

Regelmessig Rengjøring
Støvsug teppet ditt regelmessig, et par ganger i uken. Hold børsten oppslått, ettersom børsten kan slite på teppet og kanten.

Fjern søl og flekker så snart som mulig.

Du må aldri gni når du prøver å fjerne en flekk. Du risikerer bare at flekken sprer seg. Fukt flekken og
sug opp med en tørr klut. Maskinvask bør skje så ofte at teppet aldri oppleves som skittent. Forskjellige tepper krever forskjellige metoder for rengjøring.

Ull
Vær klar over at ullteppet røyter mye i begynnelsen. Når teppet er nytt, kan det forekomme overskuddsull som sakte frigjøres og kommer opp til overflaten. For rengjøring av ulltepper anbefaler vi å fukte med mineralvann i stedet for vanlig vann. Unngå blekemidler eller andre produkter som risikerer å påvirke fargen til ullteppet. Flekker fra naturlige fargestoffer som te og kaffe kommer gradvis til å forsvinne under påvirkning av lys.

Sisal
Sisaltepper tåler ikke vann, det oppstår vannringer, og teppet kan boble opp. Vær derfor forsiktig ved flekkfjerning..

Nedlastning:

Les mer eller last ned: FDV Tekstilgulv