{{setCurrentPageId(16550)}} {{setLanguageId(0)}}

Vedlikehold

Pleieanvisning for tregulv

Generelle råd
Det fine med tre er at det blir vakrere med årene, fargene blir dypere, og med riktig pleie holder det i mange år. Her kommer litt du bør tenke på.

Tre som utsettes for dagslys, endrer farge. Dette er naturlig og forekommer på alle treprodukter. Derfor kan det være bra å flytte på f.eks. tepper et par centimeter av og til, slik at det ikke oppstår noen skarpe skiller. Tresorter som furu, kirsebær og valnøtt opplever større fargeendringer. Tre er et naturmateriale med stor variasjon i utseende; det finnes ingen regler for nøyaktig hvordan det skal se ut, så enkeltbord kan ha et avvikende utseende. Dette er naturlig

Hvis man er nødt til å dekke gulvet, f.eks. i forbindelse med maling, må gulvet dekkes med et materiale som slipper gjennom fukt (f.eks. papp).

Bruk skikkelige dørmatter. Det er smuss som er grunnen til slitasje på tregulv. Ved å legge en skrapematte utenfor entrédøren og en tørkematte innenfor døren, så slipper du å få inn smuss og grus som sliter hardt på gulvet.

Utstyr alle møbler med filtlapper, så slipper du unødvendige riper i gulvet. Når du flytter tunge møbler, bør du løfte dem, ikke slepe dem. Lappene må holdes rene.

Husk at kjæledyr, f.eks. hunder, kan lage riper i tregulv. Man kan også få riper av spisse gjenstander.

Unngå å bruke tape på gulvet. Den lakkerte overflaten på gulvet er laget for å tåle slitasje og bruk. Under ugunstige forhold kan tapen få lakken til å slippe.

Les mer eller last ned: FDV Tregulv